Storleksguide

Vi på BrandYard har som mål att våra kunder ska hitta skor ur vårat sortiment med den perfekta passformen. För att vi ska hjälpa dig med det så finner du nedan information om storlekar och mått samt en kort beskrivning om hur du mäter dina fötter.

Vi använder oss alltid utav europeiska storlekar. Vi skriver alltså varumärkets egna storlekar omvandlat till europeiska storlekar.

Storleksguide för herr- och damskor

OBSERVERA!

Storleksguiden är i första hand till för att man ska kunna jämföra sin fotlängd med det exakta innermåttet för en sko. Måtten nedan ska alltså endast ses som en fingervisning om ungefärliga mått då det kan skilja sig mellan olika varumärken.

 
Hur mäter jag min fot?
 
För att få fram fotlängden, måste du mäta foten från den längsta tån till slutet av hälen. 
Denna längd kan du få fram genom att placera ett tomt papper på golvet mot väggen. Placera sedan din fot med hälen mot väggen.
Markera sedan med en penna där din fot är som längst. Sträckan mäter du från den del av pappret som låg mot väggen till din markering. Detta kan du göra med hjälp av ett måttband eller linjal.
Gör samma sak med den andra foten, eftersom folk vanligtvis har två olika långa fötter. Välj den större storleken ifall fallet skulle vara så.


BrandYard © 2019