Köpvillkor

Här hittar du information om gällande villkor för handel hos oss. 

Senast uppdaterad 2014-12-28

När du handlar hos oss på brandyard.se så omfattas du av Distansavtalslagen och Konsumentköplagen .

Tillämplighet

Brandyard.se´s allmänna försäljningsvillkor gäller vid all försäljning via internet och med ovan angivet datum och ersätter alla tidigare av brandyard.se´s publicerade försäljningsvillkor. Vid eventuell skillnad mellan villkor, produktinformation eller priser angivna på brandyard.se´s hemsida och i övriga publikationer, exempelvis inlägg i bloggar, är det informationen på brandyard.se som gäller.

Pris och Betalning

Priserna är angivna i svenska kronor inkl. moms. En fraktavgift på 49kr tillkommer på ett köp som inte överstiger den totala summan 400 kr. 

Brandyard.se äger rätt att ändra priser på hemsida och övriga publikationer utan föregående avisering. Brandyard.se råder ej över prisförändringar på marknaden, varför priset som gäller vid beställningstillfället även gäller vid leveranstillfället, oavsett om priserna efter det att order lagts går antingen upp eller ner.

Försäljning sker mot:

Minderåriga                                                       

Om du är minderårig (yngre än 18 år) så måste du ha målsmans godkännande för att få beställa från oss.

Vid order

När vi mottagit din order så skickas automatiskt en orderbekräftelse ut till din angivna e-post adress. Där kan du kontrollera ytterligare att allt ser korrekt ut. Så fort någon ur vår personal hanterat din order så syns detta i din orderstatus här på hemsidan. När din order packats och skickats från oss så skickar vi ett mail via e-post som talar om att ditt paket nu är på väg, du får samt ett kolli-id per mail så du kan spåra ditt paket.

Om något fel inträffat på grund av missförstånd eller liknande, vad gäller pris eller produktinformation som anges i ditt bekräftelsemail, äger brandyard.se rätt att korrigera felet mot att denna information meddelas via e-post eller telefon. Som kund kan du då välja att avbeställa din order konstnadsfritt.

Fraktkostnad

Frakt på (49kr) tillkommer på ett köp som understiger totalsumman 400kr. I de fall du ångrar ditt köp så återbetalas alla dina utlägg. (OBS! Vid utnyttjad retufraktsedel debiteras du 50kr som dras av vid ev återbetalning).

Leverans

En beställning som vi mottager innan kl 14.00 skickas normalt samma dag eller nästföljande helgfri vardag.

Vi använder oss utav Posten samt DB Schenker för att skicka våra paket. Posten samt DB Schenker transporterar din order till din närmaste servicepoint där du får hämta ut ditt paket.

Slutsålda varor kan vi tyvärr inte lämnas någon leveranstid på eftersom det inte är säkert att exakt samma vara kommer in i lager igen.

Brandyard.se ansvarar för varan tills dess att varan är utlämnad till dig som kund.

Ändring av order

Du har alltid möjlighet att kostnadsfritt ändra i din order fram till dess att paketet packats hos oss. Eventuella ändringar gör du lättast via vår orderavdelning på e-post: info@brandyard.se. När din order väl är packad är det inte säkert att vi har möjlighet att ändra i din order.

Avbeställning

Du kan alltid avbeställa din order utan någon kostnad fram tills dess att din beställning gått iväg från oss. Eventuella avbeställningar gör du lättast via vår orderavdelning på e-post: info@brandyard.se

Outlöst försändelse

För paket som inte hämtats ut och som inte avbeställts och gått i retur till oss på brandyard.se debiteras du en avgift på f.n. 300kr inkl moms för att täcka våra transport och hanteringskostnader.

Ångerrätt/Öppet köp

När du handlar från oss på brandyard.se har du alltid rätt att inom 30 dagar ångra ditt köp (från det att vi skickat dina varor tills att vi fått tillbaka dem från dig) utan att ange någon särskild anledning. Men vi ber dig att vara aktsam när du packar upp och provar din vara så att den, om du ångrar dig, kan skickas tillbaka till oss i samma skick som du tog emot den, dvs hel, oanvänd och ren. Ej godkända returer skickas tillbaka till dig som kund och du debiteras för returfrakten.

Vill du använda dig av ångerrätten rekommenderas du att kontakta brandyard.se´s kundtjänst via vårt Returcenter. Uppge order- eller fakturanummer för att få en förbetald fraktsedel med tilldelat returnummer för retur av varan. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återköpet. Vid retur med av brandyard.se´s utsända adresslapp står brandyard.se för risken av varan från det att du lämnar den på närmaste servicepointställe.Önskar du skicka in varan själv utan föregående kontakt med brandyard.se står du själv för fraktkostnad samt risken för varan fram tills dess att den mottagits av oss på brandyard.se.

Varor som skickas i retur skall vara oanvända och skickas tillbaka med sin orginalförpackning. Att till exempel klistra fast adresslappar och dyl direkt på skokartongen och skicka utan ytterligare emballage innebär att kartongen inte kan säljas igen, vilket medför avdrag på varans pris (fr.o.m. 50kr). Emballera paketet väl för att undvika fraktskador. Varor som returneras mot postförskott eller bussgods kommer ej att lösas ut.

Reklamation

Om en vara är felaktig (gäller det transportskada, se nedan) bör du reklamera denna till brandyard.se inom skälig tid samt på visst sätt returnera varan.

Vi vill att du undersöker alla varor noggrant vid mottagandet för att förvissa dig om att de är felfria och fungerar som de skall samt att de har de egenskaper du förväntar dig.

Vid en reklamation bör du kontakta brandyard.se´s kundtjänst via vårt Retur Center. Uppge order eller fakturanummer samt orsak till reklamationen för att få ett returnummer. Syftet med returnumret är att underlätta identifiering och administrering av återsändandet av varan. I de fall där vi bedömer att en ev defekt snabbast kan åtgärdas på ett godtagbart sätt hos en auktoriserad skomakare, äger brandyard.se rätt att i reklamationsärenden hänvisa kund direkt till respektive auktoriserad skomakare. Brandyard.se står då för, i förväg, överrenskommet belopp för reparationskostnader mot uppvisande av kvitto.

Observera att erhållande av returnummer ej är att likställa med godkänd reklamation. Vid ehållande av brandyard.se´s returnummer bör varan vara oss på brandyard.se tillhanda inom 14 dagar.

Returer bör lämpligen återsändas i originalförpackning eller annan för produkten lämplig förpackning. Vi på brandyard.se kontrollerar/testar insända varor i enlighet med din felbeskrivning, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt. Om varan inte godkänns som reklamation debiteras du som kund för frakten tillbaka till dig.

När vi mottagit varan och godkänt den som reklamation gör vi något av följande:

1. Om möjligt reparerar vi varan.
2. Du får en ny identisk vara.
3. Du får tillbaka pengarna du betalat för varan.
(Pengarna tillbaka förutsätter emellertid att avhjälpande (reparation) eller omleverans inte kan erbjudas.)
Enligt konsumentköplagen har en säljare rätt att i första hand företa avhjälpande eller omleverans, om han utan uppskov erbjuder sig att göra detta samt åtgärden kan ske inom skälig tid efter reklamationen och utan kostnad eller väsentlig olägenhet för köparen.

Du har som kund rätt att reklamera ev uppkomna fel i upp till 3 år efter köptillfället.

Transportskada bör anmälas samma dag som du tar emot leveransen till ombudet och till brandyard.se via vår Kundtjänst. Om du upptäcker skadan först efter att du öppnat paketet reklamerar du omedelbart till brandyard.se och ombudet enligt ovan.

Ansvar vid fel

Föreligger fel som brandyard.se ansvarar för, åtar sig brandyard.se att på egen bekostnad avhjälpa felet genom reparation, omleverans eller återbetalning av köpeskillingen, om detta kan ske utan väsentlig kostnad eller olägenhet för brandyard.se. Brandyard.se kan även i de fall det är möjligt hänvisa kunden till auktoriserad skomakare, då brandyard.se står för, i förväg, överrenskommet belopp mot uppvisande av kvitto.

Brandyard.se´s ansvar till följd av fel i vara är begränsat till vad som anges i dessa allmänna försäljningsvillkor samt vad som anges i konsumentköplagen (1990:932).

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av brandyard.se i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig samt för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för Brandyard.se* och lämnas aldrig ut till obehöriga.. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att brandyard.se ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. Du kan när som helst ändra dina uppgifter (inklusive avbeställa prenumeration på nyhetsbrev och direktutskick) genom att logga in på vår webbsida med det användarnamn och lösenord du valt när du registrerade dig vid vår hemsida. Har du inte tillgång till dator kan du ringa oss på 0769 - 22 38 33.

Genom att handla hos oss, godkänner du brandyard.se´s köpvillkor och samtycker till ovanstående.

* Delbetalande eller faktura kunder delas med Klarna AB som sköter vår fakturering


Övrigt

Brandyard.se  reserverar sig för slutförsäljning och eventuella tryckfel på denna webbsida, e-post eller i tryckt material.

Alla namn, beteckningar m.m. som förekommer på brandyard.se´s hemsida är i förekommande fall registrerade varumärken.

Brandyard.se förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive, priser, produkt specifikationer och produkterbjudanden utan föregående avisering.

Tänk på att foton och olika webbläsare inte alltid ger en exakt återgivning av färger.

Vid eventuell tvist följer vi på brandyard.se alltid Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Aktuella erbjudanden gäller så länge lagret räcker, om inget annat anges.

BLOGGARE?: Då får du gärna använda våra bilder mot att du länkar bilderna till http://www.brandyard.se samt anger vilket märke varan är av.
ÖVRIGA: Alla bilder och texter är uteslutande copyright brandyard.se och våra leverantörers. Finns intresse av att använda bilder från oss är du välkommen att maila en förfrågan till oss.

Falska beställningar

Alla falska beställningar polisanmäls.


BrandYard © 2018